woensdag 13 juni 2012

Bladerdeeghapjes met kipvulling




Voor 20 stuks:

  • 2 grote kipfilets
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 3 plakken bacon, dungesneden
  • 4 zongedroogde tomaten, gehakt
  • handvol basilicumblaadjes, gehakt
  • 375 gram kant en klaar  bladerdeeg uit de koeling (ik had een rol van 275 gram, wat ook voldeed)
  • bloem voor bestuiven
  • 1 eidooier,losgeklopt
  • 25 gram sesamzaad
  1. Hak de kip en knoflook in een foodprocessor of hakmolen totdat het fijn is.Doe de bacon, tomaten, en basilicum erbij en meng dit er met de pulse snel doorheen.Voeg voldoende peper en zout toe.
  2. Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak en snijd in de lengte doormidden.
  3. Verdeel de helft van van het mengsel over het midden van het ene deegstuk, rol het op en druk de naden goed dicht.Snij met een scherp mes in stukjes van 2,5 cm.
  4. Herhaal bovenstaande methode voor de tweede deeglap .
  5. Verwarm de oven voor op 200C/ 180 HL/gas 6
  6. Plaats de hapjes op een bakplaat, breng met een kwastje het eigeel aan en besprenkel met sesamzaad (of maanzaad).
  7. Bak in ong. 20-25 minuten goudbruin.
Bron: GoodFood bijlage juni 2012

Iedereen vond ze erg lekker (verjaardagshapje)!




Related Posts with Thumbnails