woensdag 27 januari 2010

Minestronesoep uit de slow cooker


Met dit koude weer gaat zo'n goedgevulde soep er wel in!
Ik maakte hem in de slow cooker, maar in een gewone pan kan natuurlijk ook prima.

Ingrediƫnten (ongeveer 4 liter soep)

-2 grote uien, gesnipperd

-1/2 kleine witte kool, klein gesneden

-4 stengels bleekselderij, in stukjes

-3 wortels, in stukjes

-1 grote courgette, in kwarten

-200 gr. sperziebonen, in stukjes

-1 potje witte bonen

-1 blik tomatenstukjes

-1 pakje tomatensaus, bijv Tomato frito

-gedroogde Italiaanse kruiden

-vers gemalen zwarte peper

-2 ons gesneden gerookt ontbijtspek, in stukjes gesneden of gescheurd

-ongeveer 150 gram pasta, liefst schelpjes

-1 a 1 1/2 liter bouillon van 4 groentebouillontabletten

Zorg dat de groentenstukjes ongeveer even groot zijn.

De ontbijtspekstukjes met de ui en bleekselderijin wat olie of boter bakken in een koeken)pan, totdat de groenten zacht zijn.
Plaats deze dan in de slow cooker (of soeppan).
Voeg de groenten,(behalve de witte bonen), kruiden ,de tomatenblokjes, en de tomatensaus toe.
Roer dit goed door en overgiet met de hete bouillon, totdat de groenten onder staan.

Plaats de deksel op de slow cooker en kook 3 1/2 a 4 uur op stand low.

Als de groenten gaar zijn, voeg dan de pasta en uitgelekte en afgespoelde witte bonen toe.
Het garen van de pasta zal nog zo'n 20 minuten duren.
Voeg als je de soep te dik vind nog wat water of bouillon toe en maak af naar eigen smaak.

Serveer met geraspte kaas en bijv. Ciabattabrood.
Related Posts with Thumbnails