vrijdag 18 mei 2012

Lasagne met gegrillde courgette en ricotta








Vandaag maakte ik een vegetarische lasagne met gegrilde courgette.Ik combineerde 2 bestaande recepten en kwam tot het volgende recept, voor 3 personen:
Ingrediƫnten:

  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 tl suiker
  •  2 teentjes knoflook ,geperst
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 g)
  • 2 courgettes, in de lengte in plakken,( dit gaat goed met een kaasschaaf).
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetl verse oreganoblaadjes
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 1 bakje ricotta (Italiaanse kaas, 250 g)
  • 1 pak verse lasagnebladen (250 g)
  • geraspte kaas om bovenop te strooien
  
  
Materialen:
ovenschaal ca. 20 x 30 cm
grillpan
kleine pan, bijv. steelpan

  
Bereiden:

  1.  Laat de tomatenstukjes in  een pan 10 minuten op laag vuur wat inkoken, voeg de geperste knoflook, 1 eetlepel olijfolie,versgemalen peper, zout, 1 tl suiker en gedroogde basilicum toe. Laat op laag vuur nog een paar minuten zachtjes stoven. Zorg dat je voldoende saus over houdt om de lasagnebladen te laten verzadigen.
  2. Bestrijk de repen courgettes met olie, bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan en grill de courgette mooi bruingestreept. Roer de oregano met de Parmezaanse kaas door de ricotta, breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Leg een laagje saus in de ingevette ovenschaal en bedek deze met een de lasagnevellen. Verdeel hier een deel van ricotta over en daarop de courgetterepen. Leg hierop een laag lasagnevellen. Verdeel hierover weer een laag saus, ricotta en courgette en maak zo een paar lagen.Bovenop de laatste lasagnevellen eindig je met saus , of als je nog courgette hebt, mag dat ook nog bovenop de saus.
  5. Bestrooi met de geraspte kaas.
  6. Bak de lasagne in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin
Omdat ik tijdens het maken van de lagen wat afgeleid werd is mijn volgorde van lagen niet geheel gegaan zoals had gemoeten. Desondanks is de lasagne toch wel gelukt.
Ik serveerde er sla bij.
  
Related Posts with Thumbnails