dinsdag 10 april 2012

Peer- en rabarbercrumble

Voor 4-6 personen (officieel voor 4, maar aangezien het een nogal machtig toetje is zijn 6 porties zeker ook mogelijk)

  • 25 gram boter
  • 3 peren, in vieren en ontdaan van klokhuis (ik schilde ze)
  • 500 gram rabarber, in stukjes
  • 2 tl. lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 tl. gemalen kaneel
  • 1/4 tl. gemalen kruidnagel
  • vanille ijs of room om erbij te serveren

Voor de crumblelaag:
  • 50 gram hazelnoten, geroosterd
  • 50 gram koude boter. in stukjes
  • 85 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl. kaneel
  • 50 gram rietsuiker
  1. Smelt de boter in een pan, voeg de peren, rabarber, suiker, kaneel en kruidnagel toe, en laat op een laag vuur 10-12 minuten bakken, totdat de peer en rabarber  een beetje zacht zijn.
  2. Verdeel het mengsel over 4-6 ovenschaaltjes of 1 grote schaal en zet apart.
  3. Verwarm de oven voor op 200 C/HL 180/gas 6 .
  4. Doe de ingrediƫnten voor de crumble in een food processor of hakmolen van de staafmixer en pulseer tot kruimels.
  5. Verdeel dit over de fruitvulling en bak in 25-30 minuten goudbruin.
  6. Laat even afkoelen, de vulling wordt erg heet!
  7. Serveer met vanille ijs of geklopte room.(ongezoet of lichtgezoet)

Helaas geen foto van het eindresultaat!

Bron: GoodFood magazine april 2012
Related Posts with Thumbnails