maandag 5 april 2010

Advocaattulband


Eerste Paasdag had ik mijn moeder en broer uitgenodigd voor een brunchbuffet hier.
Een van de onderdelen van mijn buffetje was een advocaatcake.
Omdat ik advocaat, vanwege de kleur (en de eieren) bij Pasen vind horen , ging ik daarom op zoek naar een op advocaat gebaseerd recept.

Het vreemde, (maar achteraf logische) aan deze cake is de bleekheid, in vergelijking met cakes die boter bevatten.

Het was wel een zeer smeuïge cake.

Ingrediënten

300 gram poedersuiker
125 gram patentbloem
125 gram aardappelmeel
5 eieren
15 gram bakpoeder
2 theelepels vanillesuiker of 1 theelepel vanille-extract
1/4 liter plantaardige olie, bijv. zonnebloem
1/4 liter advocaat

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Vet een groot cakeblik of tulbandvorm in.

Meet de olie en advocaat af in een maatbeker.

Meng alle droge ingrediënten in een kom, voeg de eieren toe en voeg al roerend de natte ingrediënten toe.
Klop nog zo'n 5 minuten met de garde totdat er veel luchtbellen aan het oppervlak komen.

Giet het mengsel in de vorm en laat in ongeveer 60 minuten gaar worden. Controleer de gaarheid met een prikker, deze moet er droog uit komen.

Laat de cake 10 minuten afkoelen alvorens hem uit de vorm te storten.

Als de cake is afgekoeld, kun je hem wat opleuken met een chocoladeglazuur.
Ik maakte een glazuur van 50 gram pure chocolade-chips (je kunt ook een reep nemen).
Ik voegde 2 eetlepels melk toe en smolt de chocolade/melk in de magnetron.
Regelmatig roeren totdat alle chocolade goed is opgelost.)

Even laten afkoelen en dan over de cake schenken.
Related Posts with Thumbnails