Vandaag viel de nieuwste GoodFood op de mat en daarin las ik dat dit recept het populairste (van de BBC GoodFood site ) was van 2011.
Reden te meer om het zelf eens te proberen.
Een gemakkelijk recept ,er kan weinig aan mis gaan :-)
Voor 3-4 personen:
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 kipfilets, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in smalle reepjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 75 gram chorizo, in plakjes
- 1 eetlepel Cajunkruiden
- 250 gram langkorrelrijst
- blik gepelde tomaten, 400 gram
- 500 ml kippenbouillon
- Verhit de olie in een grote koekenpan of braadpan met deksel en bruin de kip in 5-8 minuten.Haal uit de pan en hou even apart.
- Doe de ui in de pan en bak deze 3-4 minuten tot de ui zacht is.
- Voeg de paprika,knoflook, chorizo en Cajun kruiden toe en bak nog 5 minuten.
- Voeg de kip weer toe,voeg er de rijst, tomaten en bouillon bij en roer door.
- Laat het geheel, onder af en toe roeren 20-30 minuten sudderen totdat de rijst zacht is.
Een lekker recept, zeker voor herhaling vatbaar. Serveer er evt. een salade bij.
Lijkt me lekker en zelfs door mij te maken (-:
BeantwoordenVerwijderenTuurlijk kun jij dat ook..en het is echt lekker!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit, ga het vanavond zelf maken. Ben benieuwd
BeantwoordenVerwijderenAlvast smakelijk eten gewenst :-)
Verwijderen