Benodigdheden:
- 8 plakjes roomboterbladerdeeg, diepvries, ontdooid
- 25 g boter
- 2 preien, gewassen en in stukjes
- 3 el olijfolie
- 1 schaal paddenstoelenmix (450 g), de grote gehalveerd
- thijmblaadjes, vers of gedroogd (ong. 1 tl)
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 75 Pecorino Romano kaas, geraspt
- 1 ei, gesplitst
- quichevorm met doorsnee van 26 cm, ingevet
- evt een uitsteekvorm in vorm van een ster
- Verwarm de oven voor op 190 C. Bekleed de vorm met 6 plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak 10 minuten.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei 6 minuten op laag vuur.Voeg peper en zout toe.
- Laat de prei uitlekken in een zeef
- Neem de quichevorm uit de oven en schep de prei erop.
- Verhit olie in dezelfde pan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 min.
- Pan van het vuur halen en voeg dan de thijm, de kaas, het eiwit en peper en zout toe.Verdeel over de prei.
- Steek met de uitsteekvorm sterren uit de rest van het deeg(of gewoon uit de hand).
- Bestrijkde sterren met eigeel en leg ze op de taart.Bestrijk de randen ook met eigeel.
- Bak de taart in ca. 45 minuten mooi bruin.
Deze taart was erg lekker!
De taart ziet er ook super uit! Mooi met die sterren erop.
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline