woensdag 17 juli 2013

Paddenstoelensalade met brandnetelkaas en sherry-honingdressing




Voor 3- 4 personen

- 200 gram Beemster brandnetelkaas (of van een andere producent )in smalle reepjes
- 2 eetl. Olijfolie
- 250 gram gemengde paddenstoelen, in plakjes
- 1 eetl. verse tijm, gehakt
- versgemalen peper
- 1 krop eikenbladsla ( ik gebruikte een combi van krulsla en eikenblad)
- 1 rode ui, in smalle ringen

Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetl. sherry
- 1 eetl. honing

Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de paddenstoelen met de tijm en peper.
Verdeel de sla over 4 borden of een grote schaal.
Meng de ingrediƫnten voor de dressing .
Schep de paddenstoelen met de ui en de kaas op de sla en giet de dressing erover.

Lekker met grof bruinbrood of ciabattabrood.

Ik voegde nog witte druiven en wat gehakte walnoten toe, ook omdat ik minder paddenstoelen had dan de opgegeven hoeveelheid.
Je kunt ook mosterdkaas of knoflookkaas gebruiken i.p.v. brandnetelkaas.

Bron : Beemster kaas kookboek

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails