vrijdag 6 december 2013

Pilav van kip en zongedroogde tomaten /slowcooker






Voor een makkelijke, lichte maaltijd, geserveerd met rucola met een dressing van olijfolie en citroensap.
Voor 3-4 personen.


  • eetl. olijfolie
  • 3-4 kipfilets
  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 400 gram tomaten in blik, gehakt
  • 50 gram zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in repen gesneden
  • 2 theel. pesto
  • 6 dl. hete kippenbouillon
  • 150 gram basmatirijst
  • 50 gram wilde rijst
  • zout en peper
  • rucolasalade
  1. Verwarm zo nodig de slow cooker voor, zie gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit de olie in een koekenpan, bak hierin de kipfilets aan 1 kant tot deze goudbruin is.Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.
  3. Doe de ui en knoflook in de koekenpan en bak ze in 5 minuten goudbruin.Schep er de tomaten uit blik , zongedroogde tomaten en pesto door en bestrooi met zout en peper. Breng aan de kook. Doe het mengsel in de pan van de slowcooker en doe de hete kippenbouillon erbij.
  4. Spoel de basmatirijst onder de koude kraan en schep met de wilde rijst door het tomatenmengsel in de pan van de slowcooker. Schik er de kipfilets met de bruine kant boven op.
  5. Druk ze iets aan zodat ze onder het vocht komen te liggen. Zo zullen ze niet uitdrogen tijdens het koken.
Leg het deksel op de cooker en kook in 2,5 tot 3 uur op 'hoog' tot de kip en rijst gaar zijn.

N.B:  Mijn slowcooker heb ik het eerste uur op high gezet, daarna op low.

Bron: de slowcooker van Sara Lewis

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails