zaterdag 7 december 2013

Papardelle met gehaktballetjes in paprikasaus


Voor 4 personen:
    
  •  400 gr papardelle (of tagliatelle of andere brede lintpasta)

  • Balletjes:

  • - 400 gram gehakt naar keuze
  • 1 ei
  • - 100 gr ricotta
  • - 4 el paneermeel
  • - 2 eetl. verse basilicum, fijngehakt
  • - 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas 
  • - 50 gram pijnboompitten, geroosterd en fijngehakt 

  • Paprikasaus:

  • - 2 rode paprika's 
  • - 1 blik van 400 gram gepelde tomaten
  • - 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • - 1 a 2 tl. paprikapoeder, mild of scherp
  • - 200 ml runderbouillon
  • - 100 ml droge witte wijn of rode wijn
  • - 100 ml room
  • - olijfolie
  • - versgemalen zwarte peper
  • - zout

 Bereidingswijze:

  • Snijd de paprika’s in tweeen, verwijder de zaadlijsten en snijd verder in blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan, voeg de sjalotjes toe en fruit ze glazig.
  • Doe er de paprikablokjes bij en stoof ze vijf minuten mee.
  • Giet er de gepelde tomaten, bouillon en wijn  bij, breng op smaak met peper en zout.
  • Breng aan de kook en laat een uurtje op een zacht vuur sudderen.
  • Vermeng ondertussen  het gehakt met de ricotta, het ei, paneermeel, geraspte kaas, pijnboompitten en basilicum. Kruid met peper en zout.
  • Rol er met vochtige handen balletjes van, ter grootte van een pingpong balletje en laat ze afgedekt een uurtje in de koelkast rusten.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de balletjes snel rondom bruin.
  • Pureer de paprikasaus met een staafmixer, haal door een bolzeef.Of gebruik een roerzeef om de saus te pureren.
  • Giet de saus bij in de pan van de gehaktballetjes, breng aan de kook en laat de balletjes op een zacht vuurtje in 15 minuten verder gaar worden.
  • Bind de saus eventueel in met een sausbinder tot gewenste sausdikte, roer er de room door en warm het geheel terug op.
  • Proef de saus en breng indien nodig verder op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  • Kook de pasta beetgaar in ruim licht gezouten water en giet af.
  • Vermeng de paste met de saus en balletjes.

Serveertips

  • Verdeel de pasta, balletjes en saus over de borden en serveer met een komkommersalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails