zondag 24 november 2013

Bahmi amandel -taugé




Vandaag eens een bahmi variant gemaakt .
Lekker en nogal pittig ,ik was ietwat enthousiast met de rawit pepertjes, ik gebruikte er 4.

Voor 4 personen.

Benodigdheden:

- 250 gram mie nestjes
- 1 zakje mix voor bami goreng
- 2 uien
- 1 chinese kool
- 250 gram gerookte kipfilet
- 75 gram geroosterde amandelen
- (wok)- olie
-  sambal oelek of een Spaanse peper of een paar gehakte rawit pepertjes
- 150 gram taugé
- kroepoek Java

Bereiding:

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Meng ondertussen de mix met 100 ml kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Pel en snijd de uien in partjes.Snijd de kool in reepjes.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Hak de amandelen grof.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de uien en de sambal oelek 2 min.
Voeg de kool en de kip toe en wok deze nog 3 minuten mee.Roer de gewelde mix erdoor.

Voeg de mie en de tau toe en warm goed door.Schep de amandelen erdoor.

Dien op en strooi de kroepoek Java erover.
Lekker met seroendeng en ketjap manis.

Bron: Passie voor nasi (Conimex)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails