zaterdag 7 augustus 2010

Bosbessenjam met wodka en kersenconfiure met Creme de Cassis.



Zaterdag zag ik op de markt losse bosbessen en mooie kersen te koop,en omdat ik zin had in jam maken, ging er van beide soorten fruit een pond mee naar huis.

Voor 2 potjes bosbessenjam heb je nodig:

- 500 g bosbessen
- 200 geleisuiker speciaal (van Gilse)
- sap van 1/2 citroen
- 50 ml rode wodka

De gewassen bosbessen in een voor jam geschikte pan pletten met een vork en vermengen met de suiker en citroensap.
Al roerend aan de kook brengen, en 3 minuten goed door laten koken.(tijd gaat pas in als het goed blijft doorkoken als je roert).


Van het vuur nemen,1 minuut wachten en dan de wodka erdoor roeren.
Schep de jam in de geprepareerde jampotten, vul ze tot bijna aan de rand, draai de deksel erop en zet de potten 5 minuten ondersteboven.

Keer daarna om en laat geheel afkoelen.
Recept gebaseerd op van Gilse.



Voor de kersenconfiture,2 potjes:

- 500 gram kersen, ontpit en gehalveerd
- 50 gram honing
- 1 1/2 eetlepel citroensap
- 1/4 tl. kardemompoeder
- 1/4 tl. kaneelpoeder
- 30 ml Creme de Cassis
- 50 ml water
- 7,5 gram Marmello no.1(jammaker zonder toevoeging van suiker)

Dit recept is gebaseerd op recept van Sugercrafter.

Was de kersen,ontpit ze en halveer ze.Meng de honing met het water en de Marmello.
Verhit de kersen al roerend in een pan tot ze koken, voeg dan het honingmengsel toe, breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut goed doorkoken, voeg de Creme de Cassis toe en schep het kersenmengsel in de geprepareerde potjes, deksel erop, omgekeerd op theedoek zetten en na 10 minuten omkeren en laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails