vrijdag 28 mei 2010

Viergranenmeelbrood


Vandaag één van mijn persoonlijk favoriete broodjes gebakken.Niks bijzonders, maar wel lekker!
Het meel hiervoor koop ik bij de Aeolusmolen in Vlaardingen.

Voor 1 brood:
- 300 gram viergranenmeel (volkoren-, mais-, rogge-, en gerstemeel)
- 200 gram ongebleekte tarwebloem
- 9 gram zout
- 10 gram suiker
- 10 gram tarwegluten
- 7 gram gedroogde gist
- ongeveer 320 gram lauwwarm water

Werkwijze:

Maak een deeg van alle ingredienten (voeg het zout pas na 5 minuten kneden toe! ) en kneed dit 15-20 minuten.
Laat het in een ingevette kom afgedekt rijzen tot dubbel volume (ongeveer 1 uur).

Sla het deeg kort door en vorm het in de gewenste vorm.
Laat het weer afgedekt in 30-45 minuten verdubbelen in volume.

Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden C.

Bestrooi het brood met wat roggebloem en kerf eventueel in met een scherp mes.
Plaats het in de oven en bak in 30-40 minuten bruin en gaar.

1 opmerking:

Related Posts with Thumbnails