woensdag 26 mei 2010

Rode curry met gehaktballetjes



Dit recept stond in het meinummer van Delicious en sprak me bij het bekijken daarvan gelijk al aan..ik ben gek op de combinatie van smaken die hierin samen komen. Zoet, zuur,pittig en.. koriander.Korianderblad schijnt een kruid te zijn dat je of haat..of superlekker vind.
Ik ben een fan :-)

Het is een vrij bewerkelijk(qua snijwerk) recept, maar ik vond het de moeite waard!

Benodigdheden voor 4 personen:

40 ml olijfolie
1 rode paprika in reepjes
3-4 eetlepels Thaise rode currypasta
blik kokosmelk van 400 ml
1 rode peper, zaad verwijderd, in ringetjes + extra voor erbij
1 groene peper, zaad verwijder, in ringetjes+ extra voor erbij
3 bosuitjes, in ringetjes+ extra voor erbij
1 stengel citroengras, alleen het bleke deel, fijngehakt
sap van 2 limoenen en evt 1 extra voor in partjes erbij
60 gram amandelmeel of gemalen blanke amandelen
gestoomde of gekookte witte rijst

Voor de gehaktballetjes:
500g mager rundergehakt
2 bosuitjes, fijngehakt
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 stengel citroengras , alleen het bleke deel, fijngehakt
2 1/2 eetlepel fijngehakte koriander +extra voor erbij
2 tl fijngeraspte gemberwortel
geraspte schil en sap van 1 limoen(liefst biologisch)
1 ei, lichtgeklopt


Werkwijze:

Doe voor de gehaktballetjes alle ingrediƫnten in een kom met zout en peper en meng met je handen goed door elkaar.
Vorm met vochtige handen 20 balletjes ter grootte van een walnoot en zet ze 15 min. in de koelkast.

Verhit de helft van de olie in een grote diepe koekenpan of wok en braad de balletjes in 2 delen 10-12 minuten op middelhoog vuur gaar en bruin.
Neem ze uit de pan en hou ze apart.

Veeg de pan schoon en verhit de rest van de olie op middelhoog vuur.Bak de paprika 2- 3 minuten tot hij zacht is.
Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut tot de geur vrijkomt.
Roer de kokosmelk, rode en groene peper, bosui, citroengras, limoensap en amandelmeel erdoor.

2-3 minuten zachtjes koken tot de saus licht is ingekookt en dikker is geworden.

Doe de gehaktballetjes terug in de currysaus, roer voorzichtig door elkaar en laat op laag vuur paar minuten doorwarmen.

Bestrooi de curry met koriander, rode en groene peper en bosui.
Serveer met witte- of pandanrijst en limoenpartjes.

Bron: Delicious

2 opmerkingen:

  1. Dit ziet er heerlijk uit! Staat ook nog op mijn lijstje om te maken. Nu zeker naar jouw enthousiaste verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit! Staat ook nog op mijn lijstje om te maken, ga ik nu zeker binnenkort doen, na jouw enthousiaste verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails