woensdag 7 november 2012

Pompoenkoekjes met witte chocolade en macademianoten




 
Dit recept vond ik bij Closetcooking, en maakte ik met een ingevroren portie pompoenpuree.

Ingrediënten voor 14 grote of 24 kleinere.

  • 120 gram ongezouten boter
  • 100 gram bruine suiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 125 gram (uitgelekte) pompoenpuree
  • 1 tl. vanille extract
  • 140 gram bloem
  • 1/2 tl. baking soda
  • 1/4 tl zout
  • 70 gram havermout
  • 100 gram witte chocolade, grof gehakt
  • 100 gram macademia noten, grof gehakt
Bereiding:

  1. Klop de boter en de suikers romig.
  2. Roer het ei, de pompoen  en de vanille erbij.
  3. Meng in een andere kom de bloem, soda en zout door elkaar.
  4. Mix de droge ingrediënten door de natte.
  5. Roer de noten, havermout en witte chocolade erdoor.
  6. Maak een hoopje deeg ter grootte van een eetlepel, (of minder indien gewenst) op een bakplaat, op bakpapier of matje.
  7. Bak in een voorverwarmde oven op 175 graden C, voor 8-14 minuten.
  8. De baktijd kan variëren, afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de pompoenpuree (mijn puree was vrij nat, daarom even laten uitlekken in een zeef)

    Lekkere koekjes, maar bij mij waren ze snel zacht. Dit wijt ik aan het feit dat ik ze te snel heb ingepakt toen ze nog niet goed afgekoeld waren.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen

    Related Posts with Thumbnails