vrijdag 11 mei 2012

Rabarbermoes met steranijs en gember






Een lekkere moes met een lichte bite door de verse gember.



Nodig :

  • 500 gram rabarber, ontdaan van blad en evt. ontdaan van 'draden'
  • 3-4 eetlepels rietsuiker
  • 1 eetl. citroen- of sinaasappelrasp (ik gebruikte uit nood ciroenrasp uit een potje)
  • 1 steranijs
  • 1 plakje verse gember

Snij de rabarber in stukjes van 2 cm en doe ze samen met een bodempje water en de rest van de ingrediƫnten in een pan (die NIET van aluminium mag zijn.)
Breng aan de kook en laat de rabarber onder af en toe roeren zacht worden en tot moes worden.
Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Laat afkoelen en verwijder de gember en de steranijs (de anijs kun je eventueel langer laten zitten, als je de moes nog in de koelkast bewaart).

Serveer lauw of gekoeld.

Aangepast receptje uit Wilde venkel en rabarber

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails