Maar dit is best een lekker en simpel soepje, dus dan mag hij op mijn blogje komen.
Een foto leek me overbodig, alle pompoensoepen lijken op elkaar :-)
Voor zo'n anderhalve liter heb je nodig:
- 1 grote ui
- 600 gram pompoenvruchtvlees
- 200 gram kruimige aardappelen
- 1 lit. groentebouillon
- 100 gram crème fraîche
- 3 el. mosterd, matig scherp
- wat citroensap
- zout
- cayennepeper
- evt. 3 el pompoenpitolie
Pel en snipper de ui.Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes.Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Fruit de ui en de pompoen en voeg dan de aardappelen toe.
Schenk de bouillon erbij, breng de soep aan de kook en laat deze op laag vuur pruttelen tot de groente zacht is.
Pureer de soep.
Breng de soep opnieuw aan de kook. Roer er crème fraîche , mosterd en citroensap door en breng op smaak met zout en cayennepeper.
Druppel er voor het opdienen pompoenpitolie op .
Bron: het gouden pompoenenboek van Banziger en Brancucci
Dit klinkt heel erg goed. Pompoensoep is altijd lekker.
BeantwoordenVerwijderen