Deze maaltijdsoep is een smakelijke vegetarische variant op de traditionele erwtensoep.
Lekker met stokbrood erbij.- 225 gram spliterwten
- 1,2 liter water
- 2 el boter
- 1 ui gesnipperd
- 225 gram pompoen, in stukjes
- 3 tomaten, ontveld en in stukjes
- 1 tl gedroogde dragon, gekneusd
- 1 el fijngehakte verse koriander
- 1/2 tl. gemalen komijn
- 1 groentebouillonblokje, verkruimeld
- chilipoeder naar smaak
- takjes verse koriander
Kook de spliterwten in het water tot ze zacht zijn, dit kan 1-2 uur of langer duren.Schuim af, indien nodig.
Voeg pompoen, tomaten, dragon, koriander, komijn, bouillonblok en chilipoeder toe en breng op hoog vuur aan de kook.
Laat 20 min. zachtjes koken of tot de groenten zacht zijn.
Voeg evt extra water toe als de soep te dik wordt.
Maak af met peper en zout naar smaak en serveet heet, gegarneerd met de takjes koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten