zondag 23 oktober 2011

Spliterwten-pompoensoep (vegetarisch)



Deze maaltijdsoep is een smakelijke  vegetarische variant op de traditionele erwtensoep.
Lekker met stokbrood erbij.

  
Voor 4 personen:

 
  • 225 gram spliterwten 
  • 1,2 liter water
  • 2 el boter 
  • 1 ui gesnipperd 
  • 225 gram pompoen, in stukjes 
  • 3 tomaten, ontveld en in stukjes 
  • 1 tl gedroogde dragon, gekneusd 
  • 1 el fijngehakte verse koriander 
  • 1/2 tl. gemalen komijn 
  • 1 groentebouillonblokje, verkruimeld 
  • chilipoeder naar smaak 
  • takjes verse koriander  

 

 
 
Kook de spliterwten in het water tot ze zacht zijn, dit kan 1-2 uur of langer duren.Schuim af, indien nodig.

 
Smelt in een andere pan de boter en bak de ui tot hij zacht, maar niet bruin is.
Voeg pompoen, tomaten, dragon, koriander, komijn, bouillonblok en chilipoeder toe en breng op hoog vuur aan de kook.

 
Roer het groentemengsel door de erwten en hun kookvocht.
Laat 20 min. zachtjes koken of tot de groenten zacht zijn.
Voeg evt extra water toe als de soep te dik wordt.
Maak af met peper en zout  naar smaak en serveet heet, gegarneerd met de takjes koriander.

 
Bron: de Soepbijbel -Debra Mayhew

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails