dinsdag 6 september 2011

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

    Voor 30 balletjes heb je nodig:



  • 500 gram half-om halfgehakt
  • tl zout
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • 1 ei
  • 3 el fijngesneden platte peterselie
  • 4 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 tl paprikapoeder (ik gebruikte 1/2 tl gerookte sweet en 1/2 tl gerookte hot)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • peper en zout

Bereiding:


Kneed het gehakt met het zout, de knoflook, de Provençaalse kruiden, de tomatenpuree, de mosterd, het ei, 2 eetlepels peterselie en het paneermeel.


Breng op smaak met peper en evt. nog extra zout.


Draai er kleine balletjes van.





Verhit de olijfolie en bak de ui 3 minuten.Voeg de balletjes toe en bak ze rondom bruin.Voeg het paprikapoeder en de tomatenblokjes toe en roer alles goed door.Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.Breng op smaak met peper en zout.




Serveer de gehaktballetjes in de saus en bestrooi met de resterende peterselie.


De balletjes zijn nog lekkerder als je ze bijv. een dag eerder maakt, dan trekken de smaken goed door elkaar.





Bron: Francis van Arkel: Borrelhapjes en snacks

3 opmerkingen:

  1. Oh Lekker, ik ga ze alvast maken voor het weekend. Krijg er nu al weer zin in.
    Groet Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Johanna,

    Ze waren hier in no time op, dus ik denk dat ze wel lekker werden gevonden. Trouwens een leuke nieuwe profielfoto heb je nu, zou je niet herkend hebben denk ik :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem18.9.11

    Ik kan bevestigen dat ze erg lekker waren...
    Groeten, Marco

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails