maandag 5 september 2011

Kaasbuideltjes




Door de verhuizing was het vieren van de verjaardag van mijn zoon ( hij is 14 geworden), erbij ingeschoten.


Afgelopen weekend hebben we het alsnog gevierd , het was gezellig en de gemaakte hapjes (Spaanse gehaktballetjes, kaasbuideltjes en wraps van makreelfilet) vielen in de smaak.




Ook serveerde ik de perzikkoek van Bill Granger , gemaakt met perziken en frambozen.Deze was lekker fris en betrekkelijk eenvoudig om te maken. Hiervan zal ik het recept later plaatsen.








Het recept van de kaasbuideltjes komt uit het boekje Borrelhapjes en snacks van Francis van Arkel.






Voor 12 stuks:


  • 4 plakken ontbijtspek
  • 1 el fijngehakte walnoten
  • 1 peer, geschild en ik kleine stukjes
  • 120 gram kruidenroomkaas (bijv Boursin)
  • 6 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 3 el gerapte kaas
  • peper en zout




Verwarm de oven voor op 200 graden C.


Bak de plakken ontbijtspek in een droge koekenpan krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.




Verkruimel het ontbijtspek en meng het met de walnoten, peer en roomkaas (en peper en zout naar smaak).






Halveer de vellen bladerdeeg. Leg op elk stuk een lepel vulling en vouw de stukken dicht zodat er een driehoek ontstaat.Druk de randen goed aan en maak ze evt. nat met water.


Bestrijk de bovenkant met eidooier en bestrooi met de geraspte kaas.





Leg de kaasbuideltjes op een ingevette bakplaat en bak ze in 20-25 minuten goudbruin in de oven.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me lekker! Zijn ze een beetje te vergelijken met die van de bakker? 'kaas snacks' vind die altijd namelijk zo ontzettend lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet je bekennen dat ik nooit kaassnacks koop, maar weet dat die ook veelal van bladerdeeg gemaakt zijn.
    Deze vulling is door de peer iets zoetig.
    Als het recept je aanspreekt moet je ze gewoon eens maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails