donderdag 24 juni 2010

Mueslibollen (2)




Vandaag wat in elkaar gefrutseld met goed resultaat..lekker gevulde bolletjes.Ook dit zijn geen echte mueslibollen, want deze bevatten geen muesli.
Lekker zijn ze wel, en wat mij betreft komen ze in de richting van een mueslibol die te koop is.
Enfin, als je zelf wilt oordelen..bak ze eens zelf!

Ingrediƫnten:

- 100 gram volkorenmeel
- 350 gram ongebleekte tarwebloem
- 200 gram gedroogd fruit( ik gebruikte peren/kersen/blanke en donkere rozijnen)
- 50 gram hazelnoten
- 15 gram moutpoeder
- 6 gram gedroogde gist
- 30 gram melkpoeder
- scheutje olie
- 285 mg lauw water
- 10 gram zout

Werkwijze:

Het fruit 10-15 minuten weken in warm water,daarna goed droogdeppen.
De hazelnoten zeer grof hakken.

Maak een deeg van alle ingrediƫnten, behalve de noten, het fruit en het zout.
Voeg na 5 minuten kneden het zout toe. Kneed het geheel in totaal ongeveer 10-15 minuten tot een elastisch deeg.


Druk het deeg op een ingevet werkblad uit tot een rechthoek.
Verdeel de helft van de noten/fruit over de deeglap en vouw deze dicht als een envelop. Druk de naden dicht.
Maak dit geheel weer plat en verdeel de rest van de noten/fruit erover.
Herhaal de envelopmethode.
Maak een bol van het deeg , plaats het in een ingevette kom, dek af en laat het in ongeveer een uur/anderhalf rijzen tot het verdubbeld is in volume.

Druk het deeg weer wat plat en verdeel met een deegsteker in 12-14 stukjes.
Bol op, en laat 5- 10 minuten afgedekt rusten. Hierna opnieuw opbollen en op een bakplaat (5 cm tussen elke bol) laten rijzen, zo'n 45 minuten.

Verwarm de oven voor op 240-250 graden.

Plaats de bollen 12-14 minuten in de hete oven, bak ze tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Gelijk uit de oven insmeren met gesmolten boter en laten afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails