donderdag 10 april 2014

Stoofschotel met kip, chorizo en tomaat van Ainsley Harriott




    Toevalligerwijs weer een Spaans gerecht met (alweer) kip..omdat ik nog tomaten had liggen én een chorizoworst die op moest.
    Het is voor 4 personen,ik heb het recept wat aangepast.

ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kippendijen
  • 2 kipfilets, doormidden gesneden  ( ik gebruikte 1 kipfiletje omdat ik die ook nog had liggen)
  • 2 rode uien, in ringen
  • 1 grote rode paprika, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 g chorizo, in blokjes
  • 400 g gehakte tomaten uit blik (ik gebruikte 5 goed rijpe Romatomaten in blokjes)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 volle theelepel gerookt paprikapoeder (ik gebruikte de hot variant)
  • 1 snuf saffraan (desgewenst)
  • 50 g rozijnen (desgewenst) (ik liet deze achterwege)
  • 2 reepjes sinaasappelschil zonder waslaag
  • 1 takje verse tijm
  • ca. 20 gemengde olijven
  • 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Voeg de stukken kip toe en bak ze aan alle kanten bruin. Leg ze in een ovenvaste braadpan of gebruik een braadslede.

Bak met de rest van de olie de uien in de koekenpan tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren. Voeg paprika en knoflook toe en bak een minuut mee. Haal alles met een schuimspaan uit de pan en doe bij de kip. Bak de chorizo bruin in de koekenpan en doe bij de kip.

Giet de tomaten, bouillon en wijn over de kip en voeg het gerookte paprikapoeder en de saffraan toe (als je die gebruikt). Voeg de rozijnen toe (als je die gebruikt) plus de reepjes sinaasappelschil, tijm, zout en peper en meng alles goed door elkaar. Voeg de olijven en kikkererwten toe, breng aan de kook, doe een deksel op de braadpan en zet ongeveer 40 minuten op de middelste richel van de oven.

Als je een braadslede gebruikt dek deze dan af met aluminiumfolie.

Bestrooi de stoofschotel voor het serveren met peterselie en dien op met rijst.(ik gebruikte gele rijst).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails