zaterdag 7 april 2012

Peer- en toffeemuffins



Voor 12 stuks

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 85 gram gele basterdsuiker
  • 250 ml melk
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g boter, gesmolten
  • 2 rijpe peren, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram zachte toffee's. bijv. van Lonka, in stukjes gehakt
  • 25 g geschaafde amandelen



  1. Verwarm de oven voor op 200 C, HL 180 C, gas 6.
  2. Zet papieren vormpjes in een 12-stuks muffinvorm.
  3. Doe de bloem, bakpoeder, kaneel en snufje zout in een grote kom, roer daar de suiker doorheen.
  4. Roer de melk,gesmolten boter en eieren door elkaar en voeg dat in 1 keer, samen met de peer en 1/3 van de toffeestukjes toe aan het bloemmengsel.
  5. Roer dit kort door elkaar totdat het enigszins vermengd is.
  6. Verdeel het mengsel over de vormpjes en bestrooi ze met de overgebleven stukjes toffee en geschaafde amandelen.
  7. Bak ze 25-30 minuten totdat de muffins goudbruin, gerezen  zijn en stevig aanvoelen;pas op:de gesmolten toffee wordt erg heet!
  8. Haal de muffins uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.
  9. Evt. in te vriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails