- 425 gram pompoenpuree uit blik of zelfgemaakt
- 340 gram suiker
- 150 ml koolzaadolie of zonnebloemolie
- 4 L eieren (of 5 M)
- 250 gram tarwebloem
- 125 gram volkorenmeel
- 2 tl baksoda
- 1 tl zout
- 2 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl. versgemalen nootmuskaat
- 1/2 tl gemalen kruidnagel
- 1/2 tl bakpoeder
- 180 gram chocolade chips of gehakte (wal)noten/rozijnen
- 2 tl vanille extract
Meng de pompoen, olie, suiker, vanille en losgeklopte eieren in een grote kom .
Voeg dan de rest van de ingrediƫnten, behalve de chips of noten.
Als alles goed gemengd is, roer dan als laatste de chips erdoor.
Verdeel de massa gelijkmatig over 2 ingevette bakvormen (brood-) van 21 x 11 x 6 cm, of in 1 grote vorm van 23 x 13 x 8 cm en plaats ze onderin de oven op een rooster.
Bak de kleine vormen in 50-60 minuten gaar, of totdat een erin gestoken prikker er schoon uitkomt.
De grote vorm in 70 -90 minuten bakken.
Laat 10 minuten in de vorm op een rooster afkoelen. Snij de cake los met een mes en laat ze verder, met de bovenkant naar boven, afkoelen .
Laat goed afkoelen voordat je de cake gaat snijden.
Bij kamertemperatuur zo'n 4 dagen ( verpakt in vershoudfolie) houdbaar, en zo'n 10 dagen in de koelkast.
Dit recept vond ik op Baxter and Main.
Mijn baktijd was wat langer, waarschijnlijk omdat mijn beslag dunner was .
Monique - deze cake is heerlijk!!! :-)
BeantwoordenVerwijderengr.
Joanna