Voor 4 personen:
- 60 ml pinda- of zonnebloemolie
- 700 gram pompoen, geschild ,ontpit en in kleine stukken
- 1 bos bosuien, gesneden
- 1 knoflookteen, geperst
- 1 tl kurkuma
- 1 eetl.kerriepoeder
- 1 tl. gemalen gedroogde chilipeper
- 90 ml water
- 4 enkele kipfilets
- 400 gram,(groot blik) kokosmelk
- zout en versgemalen peper
- 1 groene paprika,in niet te kleine stukken
- 2 eetl. sesamzaad, geroosterd
- (evt blokje kippenbouillon, geeft wat meer smaak)
Verhit de olie in een grote braadpan of wok, voeg de pompoenstukjes toe en bak 5 minuten al roerend totdat ze goudbruin en al een beetje zacht zijn.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Hou een paar gesneden uiteinden van de lente-ui achter voor garnering.
Doe de rest in de pan en roerbak gedurende 1 minuut.Voeg de knoflook, specerijen en water toe en roer 30 seconden.
Voeg de kipfilet toe en hevel het mengsel over in de slowcooker.
Giet de kokosmelk in de pan en verhit al roerend totdat het borrelt.Voeg het toe aan het kipmengsel, voeg zout en peper toe en roer het goed.
Voeg de pompoen en paprika toe, doe het deksel op de pan en laat het 2 uur op HIGH of 3-4 uur op LOW sudderen.
Het is klaar als de pompoen en kip echt zacht zijn.
Proef en voeg evt. nog peper en zout toe.
Bron: Slow cooking curry& spice dishes van Carolyn Humphries
Geen opmerkingen:
Een reactie posten