woensdag 10 november 2010
Gestoofde pompoen in tomatensaus met penne
Voor 4 personen
olijfolie
4 sjalotjes
1 pompoen
1 teen knoflook
1 rode peper
1 pakje sugo van AH(kruiden of pikant)
100 ml water
1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
verse basilicum
penne, 300 gram
250 gram ricotta
1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
Snij de pompoen, ongeschild, in niet te kleine stukken en verwijder de zaden en draden.
Snipper de sjalotjes,hak de knoflook, hak de peper (zonder zaadlijsten).Verhit wat olijfolie in grote pan,en bak de groenten kort in hoog tempo op.
Voeg de pompoen toe, op hoog vuur even meebakken.
Voeg de sugo toe, het water, de gedroogde Italiaanse kruiden, wat zout . Deksel op de pan, 20-30 minuten laten sudderen todat de pompoen zacht genoeg is. Breng op smaak met zout en/of peper.
Kook intussen de penne met wat zout gaar, giet af, roer dan een eetlepel olie, de ricotta en een eetlepel Italiaanse kruiden erdoor. Laat op laag vuur een paar minuten opwarmen, roer de gehakte verse basilicum erdoor en serveer met de gestoofde pompoen.
Bron: aangepast recept van AH
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten