zondag 25 juli 2010

Spaghettigratin




Voor 4- 6 personen (kleine eters, of aanvullen met een salade)
Ik verhoogde de hoeveelheden met 1 1/2, en wij aten dit met 3 volwassen en 1 kind !

Ingrediƫnten:

- 350 gram spaghetti
- zout
- peper
- 150 gram salami in plakjes
- 1 el olijfolie
- 200 gram kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 1/2 dl. slagroom
- 75 gram geraspte belegen kaas of cheddar
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl mosterd
- 2 el kleine kappertjes, uitgelekt
- 3 el fijngesneden (blad)peterselie

Bak de salami 2 minuten.Bak de tomaatjes 5 min. mee. Kook intussen de (verse)pasta.
Schep het salamimengsel door de uitgelekte pasta en verdeel dit over 4-6 ovenschaaltjes.

Verwarm de slagroom en roer er de beide kazen door.
Breng op smaak met mosterd, kappertjes, peterselie en zout en peper.

Schenk dit over het pastamengsel en bak het gerecht 25-35 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden C.


Resultaat: wel een vrij 'zware' pasta, door de room en kazen, maar iedereen vond hem erg lekker, en alles is opgegaan!

Bron: Libelle

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails