donderdag 17 juni 2010

Zuurdesemkaneelbroodjes/Sourdough cinnamonbuns


Pffff..eindelijk klaar met mijn 2-daagse projectje..zuurdesem kaneelbroodjes.
Het recept komt van The Sour Dough .

Jimi, mijn zuurdesemstarter werd weer uitgetest en ik denk dat hij voldoende sterk is om binnenkort te schitteren in een zuurdesembrood.

De kaneelbroodjes hebben voor mijn gevoel uittentreure staan rijzen, maar ze zijn lekker geworden. De laatste rijs hebben ze in de koelkast gemaakt.

Qua smaak:
Ze zijn inderdaad lichtzurig, maar dat wordt weer gecompenseerd door de suiker, kaneel en walnoten.
Ik maakte 2 versies: 1 met kaneel en gele basterdsuiker en 1 met walnoten en gele basterdsuiker/gewone suiker.
Qua uiterlijk : de walnootversie had ik in een te kleine schaal gepropt..dus niet zo mooi geworden.De broodjes zijn wel goed luchtig geworden.

Conclusie:
Leuk project/experiment, maar een volgende kaneelbroodje wordt gewoon volgens ouderwets recept gemaakt..gaat stukken sneller :-)
Het leuke van dit recept is dat het een klein wondertje is dat een deeg rijst zonder toegevoegde verse of gedroogde gist.

Jimi rules!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails