donderdag 20 mei 2010

Gevulde paprika's met geitenkaas



Gisteren weer eens een vegetarische maaltijd genoten.Zoonlief was bij een vriendje, dus dan is het wat gemakkelijker om eens iets anders te proberen qua recepten.Het recept komt van hier.

Ik kan dit recept zeker aanbevelen, alhoewel ik het een volgende keer met minder citroen zou maken Erbij aten we gebakken aardappelschijfjes, maar denk dat(zilvervlies-)rijst een betere begeleider zou zijn van dit gerecht.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

- 2 grote gele paprika's
- 200 gr. geitenkaas, bijv.Bettine Blanc (licht pittig)
- 150 gram cherrytomaatjes of mini-pomodori, gehalveerd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- peper en zout
- olijfolie
- handvol basilicumblaadjes, gescheurd
- geraspte schil van 1 citroen ( of naar smaak, ik vond dit zelf te overheersend)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de paprika's verticaal doormidden, verwijder de zaden en zaadlijsten
Vet ze met een kwastje in met wat olijfolie.

Maak in een kom, met een vork, een mengsel van de citroenschil,knoflook,ui,kaas, peper en zout, de basilicum en de tomaatjes.
Vul de paprika's, druk goed aan en plaats ze in een passende ovenschaal.
Besprenkel ze met wat olijfolie en plaats in de oven, bak 20-25 minuten totdat de bovenkant licht gekleurd is.

2 opmerkingen:

  1. Anoniem26.9.13

    Ziet er lekker uit! Ga het vanavond proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marjolein9.4.14

    Een van mn favoriete gerechten! Ik eet het met noten of gele rijst, heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails