zondag 11 april 2010

Karnemelkbroodjes/ Buttermilk Baps


Het recept van Dan Lepard voor deze broodjes leek me wel interessant,met name omdat ze gemaakt worden met karnemelk.

Ingrediënten: voldoende voor 8 stuks

50 gram volkorenmeel
450 ongebleekte tarwebloem
7 gram gist
11 gram zout
50 gram zachte boter
200 ml karnemelk op kamertemperatuur
150 ml water
olie

Meng in een kleine kom het volkorenmeel, de gist en 100 ml water.
Zet dit een half uur apart.
Meng de boter met je vingers door de tarwebloem en het zout.

Voeg de karnemelk bij het gistmengsel en roer dit door de bloem. Voeg nog ongeveer 50 ml water toe tot je een zacht, plakkerig deeg hebt.

Dek af en laat 10 minuten staan.

Vet je werkblad in met wat olie en stort je deeg daar op.
Kneed het deeg 10 seconden, doe het terug in de kom en laat weer 10 minuten staan.
Herhaal het 10- seconden kneden nog 2 x, na telkens 10 minuten rusten (dus totaal 3 x kneden)

Hierna het deeg 45 minuten afgedekt laten rusten.

Verdeel het deeg in 8 gelijke porties, vorm er ovale bolletje van.
Bestrooi ze met wat bloem of maismeel.

Laat ze afgedekt, ongeveer 30 minuten rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 C.

Bak de broodjes in 8-15 minuten af, laat ze afkoelen onder een doek, zodat de korst zacht blijft.

Mijn broodjes waren vrij bleek, maar erg lekker !

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts with Thumbnails