Voor 2 personen of voor 4 personen als bijgerecht.
- 30 gram boter
- 2 tl kerrie(ik gebruikte masala kerrie)
- 2 rode uien, gesnipperd
- 3 kniflooktenen,gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij in halve maantjes
- 480 g uitlekgewicht HAK bonenmix(kidney,bruine en witte bonen)
- 50 ml kokosmelk
- stuk gember van 2 cm,geschild
- 1 rood pepertje,ontzaad en in stukjes
- 2 eetl zoete ketjap
- 100 ml kippen- of groentenbouillon
- citroensap
- klein bosje koriander,grof gesneden
- 1 zak zoete emping en sambal oelek
Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
Voeg de kerrie toe en bak een minuutje op middelhoog vuur.
Voeg de ui,knoflook en bleekselderij toe en bak een paar minuten mee.
Spoel de bknen in een vergiet en schud droog. Voeg toe aan de uien en bak op middelhoog vuur al omscheppend 3 minuten mee.
Voeg de kokosmelk,gember,peper en ketjap en schep een aantal keer om.
Laat een minuut of 5 op laag vuur trekken.
Breng de bouillon aan de kook en schenk bij de bonen.
Laat het gerecht op laag vuur 15 min. indikken.
Breng de soep op smaak met het citroensap.
Serveer de soep met koriander,emping en sambal oelek.
Lekker vegetarisch gerecht; maar zou het geen soep willen noemen 😊.
Recept uit boekje van HAK.(Herman den Blijker)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten