donderdag 29 december 2011

Appel-cranberry kerstbroodjes

een bevroren exemplaartje




Ontbijt gerecht of gebak (10-12 broodjes)
  • 175 gram boter plus extra voor invetten
  • 800 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd plus extra voor bestuiven
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram appelmoes
  • 125 ml melk
  • snuf zout
  •  2 el citroenrasp van 1-2 citroenen (liefst biologisch, anders schil goed boenen)
  • 250 gram verse cranberry's, of 175 gram gedroogde
  • 2 appels, geschild en in stukjes
  • poedersuiker
  • 10-12 eenpersoons cake- of broodvormpjes van 125 ml inhoud (ik had een aantal extra vormpjes nodig om het beslag op te maken,ik vermoed omdat de verse cranberry's veel meer volume innemen dan gedroogde, waar Delicious van uitgegaan is?)


Voorbereiding:

Vet de broodvormpjes goed in en bestuif ze met bakmeel, klop het overtollige meel eruit.

Klop de boter en suiker in 2-3 minuten glad en romig.Voeg de eieren 1 voor 1 toe.

Schenk al kloppend de appelmoes en melk erbij.

Voeg het bakmeel, een snuf zou, de citroenrasp, cranberry's en appel toe.
Vul de vormpjes met het mengsel.
Laat ze 15 minuten staan voor het bakken, of maak ze de avond van te voren en bewaar ze op een koele plaats.

Verwarm de oven voor op 170 graden C. Bak de broodjes in ong. 45 minuten gaar.
Laat ze afkoelen en bestrooi met poedersuiker.





Bron: Delicious Kerst 2010

Erg lekkere, frisse broodjes, die ook nog vrij lang vers blijven, mits goed verpakt.
Related Posts with Thumbnails