Ik heb ze eindelijk eens kunnen maken; gevulde Jalapeño pepers...
Ik had alle ingrediënten in huis, behalve de pepers.En wat bleek; als je ze nodig hebt zijn ze opeens in veel winkels niet meer te krijgen omdat 'ze niet liepen" :-(
Na 4 zaken afgegaan te zijn hebben we ze uiteindelijk in Rotterdam bij de AH kunnen kopen!
Goed, wat hebben we nodig behalve 12 pepers?
Voor 24 stuks:
- 12Jalapeño pepers gehalveerd en ontdaan van zaad en zaadlijsten
- 200 gram roomkaas, bijv Philadelphia , op kamertemperatuur
- 0ngeveer 120 gram pittige geraspte kaas bijv. Cheddar
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder, optioneel
- 12 plakjes bacon
- snufje zout
- 24 prikkertjes
- Roer de roomkaas los, doe de knoflook, paprikapoeder en geraspte kaas erdoor en meng goed.
- Verwarm de oven voor op 190 C.
- Vul de gehalveerde pepers met het mengsel en draai een half plakje bacon er omheen en zet vast met een prikkertje.
- Leg de gevulde pepers op een rooster en plaats indien mogelijk een bakplaat of lekbak eronder.
- Bak de pepers in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin, en zet eventueel de laatste paar minuten de grill erbij aan .
N.B; mijn plakjes bacon waren toevallig erg dun gesneden.
We vonden ze lekker en zeker voor herhaling vatbaar !
Bron:sallysbakingaddiction.com