Geschikt voor een picknick of als buffetgerecht, of als vulling in bijv. een volkoren pitabroodje.
Voor 4 personen:
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 1 eetlepel fijngehakte geschilde verse gember
- 1 eetlepel fijngehakte knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 1/2 tl. fijn zeezout
- 1 tl gemalen komijn
- bereide vlees van 1 gebraden kip van 1,6- 1,8 kg
- 4 1/2 eetl. mayonaise
- 3 1/2 eetl. yoghurt
- 2 eetlepels vers limoensap
- 2 tl. zachte bloemenhoning
- 55 gram rozijnen
- crackertjes van goede kwaliteit
- Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur .Voeg de ui, knoflook en gember toe en draai het vuur laag.
- Laat onder af en toe roeren ongeveer 10 minuten zacht fruiten.
- Voeg het kerriepoeder, het zout en de komijn toe; roer door elkaar en laat nog 1 minuut fruiten.
- Doe over in een grote kom en laat het geheel een beetje afkoelen.Voeg vervolgens de mayonaise, de yoghurt, het limoensap en de honing toe , roer door elkaar.
- Roer de rozijnen door het geheel.
- Serveer met de crackertjes of meergranenstokbrood.
Deze salade was erg lekker!