zaterdag 5 mei 2012

Harissa kip van de bakplaat





Vandaag wederom een gemakkelijke maaltijd, met mijn -momenteel- favoriete ingrediƫnt, harissa.

Voor 4 personen:

  • 3 eetlepels harissa
  • 250 ml halfvolle yoghurt
  • 4 kipfilets zonder vel, paar maal ingesneden
  • 1 kleine flespompoen, ontdaan van zaden en in lange schijven gesneden
  • 2 rode uien, in partjes
  • olijfolie of zonnebloemolie
  • zout
Bereiding:

  1. Marineer de kipfilet in een mengsel van 2 eetlepels harissa en 3 eetlepels yoghurt.(mag half uurtje zijn, langer is altijd lekkerder.)
  2. Verwarm de oven voor op 200 C/180 HL/gas 6.
  3. Hussel de pompoen en ui met  een mengsel van1 eetlepel harissa en 2 eetlepels olie, en wat zout en evt.peper goed door elkaar.Doe dit op een bakplaat en rooster ong .15 minuten zodat de groenten al wat zachter zijn.
  4. Plaats de kip bij de groenten op de bakplaat en rooster nog zo'n 20 minuten totdat de kip en groenten  door en door gaar zijn.
  5. Serveer met de overgebleven yoghurt en couscous of rijst.

Bron: GoodFood magazine mei 2012
Related Posts with Thumbnails