Vandaag wederom een gemakkelijke maaltijd, met mijn -momenteel- favoriete ingrediƫnt, harissa.
Voor 4 personen:
- 3 eetlepels harissa
- 250 ml halfvolle yoghurt
- 4 kipfilets zonder vel, paar maal ingesneden
- 1 kleine flespompoen, ontdaan van zaden en in lange schijven gesneden
- 2 rode uien, in partjes
- olijfolie of zonnebloemolie
- zout
- Marineer de kipfilet in een mengsel van 2 eetlepels harissa en 3 eetlepels yoghurt.(mag half uurtje zijn, langer is altijd lekkerder.)
- Verwarm de oven voor op 200 C/180 HL/gas 6.
- Hussel de pompoen en ui met een mengsel van1 eetlepel harissa en 2 eetlepels olie, en wat zout en evt.peper goed door elkaar.Doe dit op een bakplaat en rooster ong .15 minuten zodat de groenten al wat zachter zijn.
- Plaats de kip bij de groenten op de bakplaat en rooster nog zo'n 20 minuten totdat de kip en groenten door en door gaar zijn.
- Serveer met de overgebleven yoghurt en couscous of rijst.
Bron: GoodFood magazine mei 2012