Dit is een net-even-anders gevulde speculaas.Lekker !
Voor het deeg heb je nodig:
- 250 gram tarwebloem of Zeeuwse bloem (dit maakt een brosser deeg, maar is minder makkelijk te verwerken/uit te rollen)
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat/zuiveringszout)
- 1/4 theelepel zout
- 25 gram speculaaskruiden
- 125 gram ongezouten koude roomboter, in blokjes
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 1 ei, losgeklopt
- 25 ml slagroom
- 300 gram amandelspijs
- 1 ei
- 1 eetlepel/15 ml oranjebloesemwater (verkrijgbaar bij toko of Turkse winkel)
- 25 halve amandelen
- wat melk
- vierkant bakblik van ± 20 cm, ingevet.
- Bekleed de ingevette vorm met een brede strook bakpapier en laat het papier aan twee kanten uitsteken. Zo kan de koek na het bakken makkelijk uit de vorm getild worden.
- Meng de bloem met de lichtbruine basterdsuiker , bakpoeder, baking soda, zout en speculaaskruiden. Voeg de blokjes boter toe en snijd met twee messen of een pastryblender door de bloem. Of gebruik hiervoor een foodprocessor.
Bron: uitdekeukenvanarden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten