Voor 4 personen
- 2 eetlepels olijfolie en een klontje boter
- 1 ui,fijngesnipperd
- 3 takjes rozemarijn, 1 fijngehakt,de andere 2 gehalveerd
- 40 gram verse gember, geschild en fijngehakt
- 2 rode chilipepers, zonder zaadjes en fijngehakt
- 1 a 2 kaneelstokjes
- 8 kippendijen
- 175 gram geweekte gedroogde abrikozen
- 2 eetlepels heldere honing
- 400 gram hele tomaten met sap uit blik
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- evt voor garnering wat basilicum
1. Verhit de olie en boter in de tajine of braadpan met dikke bodem. Roer de ui, gehakte rozemarijn, gember en chilipeper erdoor en bak tot de ui zacht is.
2. Roer de gehalveerde takjes rozemarijn en de kaneelstokjes erdoor. Voeg de kippendijen toe en bak ze aan beide kanten bruin.
3. Schep de abrikozen en honing erdoor en de tomaten met sap.
Voeg indien nodig wat water toe, zodat de bodem van de tajine vol vocht staat en de abrikozen onder staan.
4. Breng het aan de kook en draai het vuur laag. Doe het deksel op de tajine of pan en laat alles 35-40 minuten zachtjes stoven.
5. Breng op smaak met zout en peper.Scheur de grote basilicumblaadjes en laat de kleine blaadjes heel. Bestrooi de kip ermee en serveer direct.
Serveer er bij voorkeur botercouscous bij en een groene salade.
Ik serveerde er botercouscous bij en een boerensalade met paprika en chilipeper.
Dit recept komt uit het boekje van Ghillie Basan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten