Voor 6 personen als lunch of voor 3- 4 als maaltijdsoep.
- 1 eetl. Olijfolie
- 200- 250 gram chorizo, ontveld en in blokjes
- 1 grote ui, gehakt
- 2 wortels, in stukjes
- Snuf komijnzaadjes
- 3 tenen knoflook, gehakt
- Gerookte paprikapoeder, ik gebruikte 1 tl.
- Snuf rietsuiker
- Klein scheutje rode wijnazijn
- 250 gram rode linzen
- 2 blikken a 400 gram gehakte tomaten
- 850 ml. Kippenbouillon
- Yoghurt
- Verhit de olie in een grote pan.Voeg de chorizo toe en bak totdat al het vet eruit gekomen is en de worst knapperig is.Met een schuimspaan uit de pan nemen, of laten uitlekken in een zeefje boven een maatbeker.
- Gebruik een deel van het chorizovet om daarin de ui, wortel en komijn in 10 minuten zacht te bakken.Voeg dan de knoflook toe en laat nog een minuut verder bakken.
- Doe de suiker en paprikapoeder erbij en bak nog een minuut, voeg dan de azijn toe. Verwarm even mee, roer dan de linzen erdoor en giet de tomaten en de bouillon eroverheen.
- Roer goed door, en laat dan minimaal 30 minuten sudderen of tot de linzen zacht zijn.
- Pureer grof met een staafmixer.
- Serveer in kommen of borden met wat yoghurt, olijfolie en chorizoblokjes en een snufje paprikapoeder.(ik voegde de chorizo bij het opnieuw opwarmen toe en hield wat apart voor de garnering)
Deze soep kun je goed van te voren maken en ook goed invriezen.Wij aten er ciabattabroodjes bij.
Bron: GoodFood april 2013
Geen opmerkingen:
Een reactie posten