- 2 groentebouillontabletten
- 1 el olie
- 300 gram arboriorijst
- 400 g doperwten, diepvries
- 200 gram hamblokjes
- zout en peper
- 100 gram Gruyère kaas
- 150 gram mozzarella
- Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook.Verhit de olie in een pan en bak en de rijst glazig wordt. Voeg voldoende hete bouillon toe zodat de rijst net onder staat.
- Laat de rijst in ca. 20 minuten rustig garen en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe bouillon toe.
- Verwarm de oven voor op 200 C electrisch, 175 HL, gasstand 3. Roer de doperwten door de rijst, evenals de hamblokjes en breng het op smaak met zout en peper.
- Schep de rijst in een ingevette ovenschaal .
- Rasp de Gruyère en snijd de mozzarella fijn.Verdeel de kaas over de rijst en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven.
Bron: Foodies maart 2013
hmmm... een echt "lente" gerecht
BeantwoordenVerwijderen