4 takjes rozemarijn
50 gram zachte boter
Zout en peper
2 bollen knoflook
2 el + een beetje olie
1 eetlepel zoete paprikapoeder ( ik gebruikte gerookte)
1/2 tl.cayennepeper
1 biologische kip van 1.5 tot 1.8 kg
1 kg aardappels
Keukengaren
1. Was de rozemarijn en schud hem droog.Rits de naaldjes van de takjes en snijd ze fijn.Meng de rozemarijn met de boter en breng op smaak met zout en peper.
Pel 4 teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.Meng voor de marinade 2 el olie , 1 el zout, het paprikapoeder en de cayennepeper.
2. Verwarm de oven voor , electr. 200 C, hetelucht 175 C, gasstand 3.
Vul de kip onder de huid met de rozemarijnboter en de knoflookplakjes.Maak daarvoor met je vingers voorzichtig de huid los van het kippenvlees ( borst en poten).Bind de kip op.Zie deze link
Wrijf de kip in met de marinade.
Leg de kip in een ovenbestendige pan of braadslee en bak hem in ca. 1 uur en 30 minuten in de oven.
3.Was de aardappels en borstel ze schoon.Verdeel de overgebleven knoflook in stukken, niet schillen!
Als je grote aardappels gebruikt, maak dan wat kleinere stukken.
Verdeel de knoflook en aardappels na ca. 45 minuten baktijd rondom de kip.Breng op smaak met een beetje zout en bak de kip verder in de oven.
Bron: Foodies maart 2013
Geen opmerkingen:
Een reactie posten