zondag 27 januari 2013

Hartige soesjes met forelvulling

Voor 40 stuks

60 ml melk
65 ml water
50 gram boter
1/4 tl zout
Cayennepeper
1/4 tl paprikapoeder
75 gram tarwebloem
2 eieren

Breng alles, behalve bloem en eieren langzaam aan de kook.Haal van het vuur en roer de bloem erdoor.Zet terug op het vuur .Roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
Neem van het vuur. Roer de eieren 1 voor 1 stevig door het deeg tot het glad is en glanst.

Maak met 2 theelepels of met een spuitzak walnootgrote hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak 15 a 20 minuten op 180- 200 graden.
Laat afkoelen op een rooster.
Bewaar in een luchtdichte trommel.
Snijd voor het serveren de kapjes van de soesjes af, of doe dit met een schaar.
Vul ze gul met de vulling.


Vulling voor  ca. 20 soesjes

150 gram Griekse yoghurt
Rasp  van de schil van 3/4 citroen
2- 3  tl mosterd
2-3 tl gedroogde dille
1,5 eetlepel kappertjes, gehakt
90 gram gerookte forelfilet, in kleine stukjes
Halve appel, in kleine blokjes
Zout en peper

Meng alle ingrediënten.



Dit recept vond ik in het AD, en daar stond ook een vulling bij met rucola en verse kaas, echter deze was niet populair bij de visite, en daarom vermeld ik hem verder niet.
Helaas geen foto, maar iedereen weet hoe een gevuld soesje er uitziet.....toch?






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails