Voor 15 stuks
Nodig: ondiepe bakplaat van 20 x 25 cm
deeg:
175 gram boter
50 gram fijne kristalsuiker
1 eidooier
320 gram bloem, gezeefd
Snufje zout
Garnering:
200 gram chocolade ( ik gebruikte pure en melk)
200 gram rietsuiker
50 gram golden syrup
150 gram boter
4 eieren, geklutst
200 gram pecannoten
Voor het deeg:
Klop boter en suiker tot een luchtig glad mengsel.Klop de eidooier erdoor..
Voeg de bloem en het zout toe en meng tot een glad deeg.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het liefst 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de bakplaat ermee en snijd de randen netjes af.
Garnering:
Doe de chocolade, suiker, syrup en boter in een pan en laat op laag vuur vloeibaar worden.
Laat het mengsel een beetje afkoelen en roer eieren en pecannoten erdoor.
Verdeel het mengsel over het deeg en bak de taart in 25-30 minuten gaar.
Laat de taart op de bakplaat afkoelen, snijd hem in repen en bewaar in een vershouddoos.
Bron: Brownies en repen van Liz Franklin
Iedereen vond deze erg lekker..toch collega's?..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten