Voor 12 stuks
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 85 gram gele basterdsuiker
- 250 ml melk
- 2 eieren, losgeklopt
- 100 g boter, gesmolten
- 2 rijpe peren, geschild en in kleine stukjes gesneden
- 100 gram zachte toffee's. bijv. van Lonka, in stukjes gehakt
- 25 g geschaafde amandelen
- Verwarm de oven voor op 200 C, HL 180 C, gas 6.
- Zet papieren vormpjes in een 12-stuks muffinvorm.
- Doe de bloem, bakpoeder, kaneel en snufje zout in een grote kom, roer daar de suiker doorheen.
- Roer de melk,gesmolten boter en eieren door elkaar en voeg dat in 1 keer, samen met de peer en 1/3 van de toffeestukjes toe aan het bloemmengsel.
- Roer dit kort door elkaar totdat het enigszins vermengd is.
- Verdeel het mengsel over de vormpjes en bestrooi ze met de overgebleven stukjes toffee en geschaafde amandelen.
- Bak ze 25-30 minuten totdat de muffins goudbruin, gerezen zijn en stevig aanvoelen;pas op:de gesmolten toffee wordt erg heet!
- Haal de muffins uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.
- Evt. in te vriezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten