- 25 gram boter
- 3 peren, in vieren en ontdaan van klokhuis (ik schilde ze)
- 500 gram rabarber, in stukjes
- 2 tl. lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 tl. gemalen kaneel
- 1/4 tl. gemalen kruidnagel
- vanille ijs of room om erbij te serveren
Voor de crumblelaag:
- 50 gram hazelnoten, geroosterd
- 50 gram koude boter. in stukjes
- 85 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl. kaneel
- 50 gram rietsuiker
- Smelt de boter in een pan, voeg de peren, rabarber, suiker, kaneel en kruidnagel toe, en laat op een laag vuur 10-12 minuten bakken, totdat de peer en rabarber een beetje zacht zijn.
- Verdeel het mengsel over 4-6 ovenschaaltjes of 1 grote schaal en zet apart.
- Verwarm de oven voor op 200 C/HL 180/gas 6 .
- Doe de ingrediënten voor de crumble in een food processor of hakmolen van de staafmixer en pulseer tot kruimels.
- Verdeel dit over de fruitvulling en bak in 25-30 minuten goudbruin.
- Laat even afkoelen, de vulling wordt erg heet!
- Serveer met vanille ijs of geklopte room.(ongezoet of lichtgezoet)
Helaas geen foto van het eindresultaat!
Bron: GoodFood magazine april 2012
Geen opmerkingen:
Een reactie posten