Inmiddels twee maal bereid, deze superlekkere en makkelijke aardappels.
Aanradertje!
Voor 4 personen:
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl pimentpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 tl cayennepoeder
- 1/2 tl versegemalen zwarte peper
- 1 tl grof zout
- 1 knoflookteen
- 5 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 C.
Borstel de aardappelen grondig schoon onder de kraan, niet schillen.
Snij ze in de lengte in dunne parten, ong. 6-8 per aardappel.
Verdeel ze over een bakplaat of een grote braadslee.
Pers de knoflookteen uit boven een kom, doe alle kruiden en de olijfolie erbij en roer alles goed door elkaar.
Giet het mengsel over de aardappels en hussel totdat de aardappels rondom bedekt zijn.
Laat in een half uur in het midden van de oven bruin en knapperig worden.
Schep tussentijds een keer om.
Voeg evt. nog zout toe en serveer.
Je kunt de gewone paprikapoeder vervangen door gerookte, ook erg lekker.
Let op dat je een schaal/plaat neemt die groot genoeg is, op de foto zie je een te volgestouwde schaal.. dan worden ze niet zo lekker knapperig!
Bron: Koken met Karin
Het ruikt heel lekker en het ziet er ook goed uit, maar na een halfuur zijn ze nog helemaal rauw. Na even wat opzoeken en navragen heb ik gehoord dat je ze eerst even moet koken.
BeantwoordenVerwijderenHoi Karel,het kan echt zonder voorkoken; zorg voor dunne schijfjes en geef ze de ruimte in de schaal of bakplaat.Wellicht is jouw oventemperatuur ook wat anders?
Verwijderen