De pompoenpuree die ik nog in de diepvries had kwam nu ook van pas.
Ik maakte daarvan een lekker Amerikaans broodje ( meer een cake dan brood) met Hollandse walnoten , pompoen en nootmuskaat.
Lekker met wat boter, voor bijv. ontbijt of bij de koffie.
Benodigdheden voor 1 brood:
- 500 g pompoen, geschild, zonder zaad en in blokjes, of 280 gram pompoenpuree
- 80 gram basterdsuiker
- 1 tl nootmuskaat
- 50 gram boter, gesmolten
- 3 eieren, licht geklopt
- 350 gram ongebleekte tarwebloem (ik verving daarvan 100 gram door volkorenbloem)
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 80 gram walnoten, gehakt
Bereiding:
- Bekleed een brood/bakvorm van 21,5 x 11 cm met bakpapier,( of neem een siliconenvorm).
- Verwarm de oven voor op 180 C
- Breng de blokjes pompoen in een laagje van 5 cm water aan de kook en laat ong. 20 minuten afgedekt sudderen tot hij zacht is. Giet af en pureer. Laat afkoelen.
- Doe 280 gram puree in een grote kom en roer de suiker, nootmuskaat, boter en eieren erdoor.
- Zeef meel, bakpoeder en zout in een tweede grote kom en maak een kuiltje in het midden.
- Schep de pompoenpuree in het kuiltje en roer alles glad. Roer dan de walnoten erdoor.
- Schep het mengsel in het broodblik en bak het ong. 1 uur, tot het goudgeel is en van de randen loslaat.
- Laat afkoelen op een rooster.
Bron: Brood van Christine Ingram en Jennie Shapter
Geen opmerkingen:
Een reactie posten