woensdag 7 oktober 2015

Surinaamse kerriegarnalen





Pittig😄.
Maak dit een dag van te voren zodat alle smaken goed intrekken tijdens het koelen.




-
1 grote scheut zonnebloemolie
- 3 á 5 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook , geperst
- 1 eetl.tomatenpuree
- 2 kleine gele Madame Jeannette peper of 1 grotere
- 1 volle eetlepel Surinaamse masala/ kerrie
- 1 maggiblokje voor 0.2 dl water
- 1 grote zak gamba's/tijgergarnalen of 2 zakken kleine garnalen ( liefst schoongemaakt)
- 1 kopje water
- zout en peper

Gebruik een grote koekenpan en fruit hierin de ui in de zonnebloemolie op laag vuur tot ze glazig zijn. Hoe meer uien hoe dikker de saus zal worden.
Voeg dan de uitgeperste teentjes knoflook toe en de tomatenpuree.
Even stoven en voeg dan de klein gesneden Madame Jeanette toe.

Dan de masala even meestoven, maggiblokje erboven verkruimelen en doorroeren.
Garnalen voorbereiden (ontdooien en rug insnijden zodat hij mooi opbolt tijdens de bereiding)

Voeg dan de garnalen toe, meng dit goed ,5 á 7 minuten laten bakken, maar voorkom aanbakken!


Klein kopjewater erbij ( er komt uit de garnalen ook nog vocht vrij).
Zout en peper naar smaak.
Laat het geheel zachtjes stoven, ongeveer 10-15 minuten,roer zo nu en dan om .



Serveer met rijst, spinazie of kool of op een Surinaams broodje met komkommer op zuur.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails