Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 1 ui, grof gesneden
- 3 winterwortels, in flinke stukken gesneden
- 175- 200 gr pastinaak, in stukken gesneden
- 175 gr koolraap, in stukken gesneden
- 1 blik van 400 gram italiaanse tomaten in blokjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 tl gedroogde oregano
- 50 gram paprika, in dunne reepjes (optioneel)
- 1,5 liter groentebouillon of water
- 50 gr gedroogde macaroni
- 1 blik van 400 gr rode kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 2 el bladpeterselie , gesneden
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- versgeraspte parmezaanse kaas voor het serveren
1. Verhit de olijfolie in een ruime pan, voeg de ui toe en bak 5 minuten op een laag vuur tot die zacht is. Voeg wortel, pastinaak, tomaten, tomatenpuree, gedroogde kruiden en eventueel de paprika toe.Breng op smaak met zout en peper.
2. Giet er groentebouillon of water bij en breng aan de kook. Roer goed door, leg een deksel op de pan, temper het vuur en laat onder af en toe roeren , 30 minuten sudderen.
3. Voeg de pasta toe en breng al roerend snel aan de kook. Temper het vuur en laat 8 minuten zonder deksel trekken, tot de pasta net gaar is, of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer regelmatig.
4. Roer de kidneybonen erdoor. Laat 2 à 3 minuten doorwarmen. Haal de pan van het vuur en roer er de peterselie door. Maak af op smaak met peper en zout, serveer en geef er de gerapte kaas bij.
Lekker met ciabatta of stokbrood.
Bron: de winterkeuken van Bridget Jones
Geen opmerkingen:
Een reactie posten