Vandaag een recept uit de Foodies,wel met wat aanpassingen.
Geserveerd met basmatirijst.
Voor 3 tot 4 personen
-500 gram sperziebonen of kousenband
-zout en peper
- 4 eieren
- 2 uien
- 3 eetlepels olie
- ca.5 kleine pepers (ik gebruikte 2 grote,waarvan de ene in schijfjes,met zaadjes en zaadstengel)
- 3 el geraspte kokos
- 1 el madras currypoeder
- ca.100 ml kokosmelk (ik gebruikte 200 ml)
- scheutje ketjap manis
- 50 gezouten pinda's
1.Maak de bonen schoon en kook ze beetgaar in kokend water met wat zout,zo'n 9 a 10 minuten.
2.Vergeet niet de rijst tijdig op te zetten..
3. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.Verhit de olie en bak er de ui,de rode pepers en de geraspte kokos ca minuten.Voeg het currypoeder toe en bak dat nog 1 minuut mee.
Blus af met de kokosmelk en breng op laag vuur aan de kook.
Laat ca. 2 minuten inkoken.
Kook ondertussen de eieren in 4 a 5 minuten halfhard.
4. Warm de bonen op in de saus en breng het geheel op smaak met ketjap. Verwijder eventueel de pepertjes.
5. Laat de eieren even schrikken onder koud stromend water en pel ze.Halveer de eieren.
6. Verdeel de currybonen over een schaal en leg er de gehalveerde eieren op. Strooi de pinda's over de bonen en dien op.
Lekker groentegerecht,gemakkelijk aan te passen qua pittigheid.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten