Totale oventijd 60 minuten.
Voor 3- 4 personen
- 1 witte ui, in 8 parten
- 1 rode ui , in 8 parten
- 500 gram nieuwe aardappels, in de lengte in vieren of achten, afhankelijk van de grootte
- 8 ongepelde knoflooktenen
- 8 tomaten, in vieren
- 8 kippendijen zonder bot en vel
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 1 groene paprika, ontdaan van zaad en in repen gesneden
- 75 gram chorizo
Verwarm de oven tot 200 C/ HL 180/ gas 6. Doe de uien, tomaten, aardappels en knoflook in een grote braadslede. Voeg zeezout toe en veel vers gemalen zwarte peper.Hussel alles lichtjes door elkaar en rooster 20 minuten.
Terwijl de groente in de oven staat; ontdoe de chorizo van vel en snijd in plakjes van 5 mm.
Snij de kippendijen voorzichtig 2 - 3 keer in met een mes.Bestrooi ze met flink wat versgemalen peper.
Meng de paprika en oregano en zet apart.
Haal de braadslede uit de oven, verdeel de chorizo erover en draai de groenten even goed om.
Leg de kip bovenop en bestrooi de kip met de oregano/ paprika en wat zout.
Zet weer 20 minuten in de oven.
Haal de braadslede eruit, hou hem schuin en schep het sap vanuit de hoek over de kipstukken.Verdeel dan de stukken paprika losjes over het geheel.
Verhoog de oventemperatuur naar 220/200HL/gas 7.
Plaats de braadslede weer 20 minuten of langer totdat de paprika wat zacht is en de kip goudbruin en knapperig.
Tijdens het eten kun je de knoflook uit de schil duwen en vermengen met de rest..
Het recept is afkomstig uit het boek Hairy Dieters.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten